Marianno - James Bond Collectors Activities Benelux

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In De Kijker

Marianno Lampaert
1983, als 13 jarige werd ik door een vriend meegevraagd naar onze plaatselijke bioscoop te Eeklo, Octopussy werd vertoond op het grote witte scherm.
Het werd mijn allereerste bioscoopbezoek en de aanzet voor de liefde voor James Bond.  Maar de start van het verzamelen begon pas bij de intrede van Pierce Brosnan, toen waren het nog enkel krantenknipsels en posters, want budget was er nog niet. Ik kocht mij een pakket blanco schriften waar ik alles in kleefde en maakte een voorblad met als opschrift “007, The Files”. Toen ik mijn eerste computer had begon het opzoekwerk naar alles wat 007 betrof en stelde ik een eigen naslagwerkje samen, heel primitief maar wel leuk.

Op een zekere dag gingen mijn vrouw en ik wandelen in de winkelstraat te Blankenberge en daar kwam ik binnen in een winkeltje waar alles van filmitems werd verkocht, daar kocht ik mijn allereerste verzamel object, de Aston Martin DB5 van Corgi. Sedert dan is er de verzamelmicrobe toch wel ingeslopen. Geleidelijk aan groeide de verzameling tot wat ze nu is.
In de loop der jaren heb ik in een zotte bui wel eens enkele items verkocht waar ik achteraf toch spijt van had, gelukkig heb ik er al enkele terug kunnen bemachtigen.
Een 10 tal jaar terug werd ik gecontacteerd voor een interview door een lokaal blad ivm mijn verzameling voor de reeks “SuperFan”


Mijn verzameling is een mengeling van verschillende objecten, ik leg me niet toe op bv enkel boeken of auto’s. Voor mezelf zijn er 2 stukken die er uitsteken, nl de 1:8ste Aston Martin van Eaglemoss en de Sean Connery 1:6de Resinpop van Juniper.
Door toe te treden tot JBCA en deel te nemen aan de meetings, is mijn interesse enkel maar gestegen en de drang tot verzamelen vergroot, doch… nen mens moet de kerk in’t midden houden hé…
De deelname aan een plaatselijke hobbybeurs deed me goesting krijgen om zelf ook iets te organiseren, waarvan jullie de aankondiging reeds zagen.
Beste collega’s, het is me een eer de groep te mogen vergezellen.


 
Copyright 2021. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu