Frank - James Bond Collectors Activities Benelux

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In De Kijker

Frank Vandenbussche
We schrijven 2006, in de kranten winkels lanceren ze een actie waarbij je om de twee weken de DVD's van James Bond kunt kopen, gaande van Dr No tot en met Casino Royale.
Als liefhebber van de James Bond films was dat een leuke gelegenheid om alle films in huis te hebben en met regelmaat te bekijken.
Het verzamelen van James Bond merchendise was echter nog niet aan de orde al ben ik van kindsaf een verzamelaar, dat begon met stenen en mineralen, postzegels en in een later stadium alles van Douwe Egberts.

Ongeveer een 3 jaar geleden vond ik de 5 James Bond auto's van "SHELL" per ongeluk op een tweedehands website, helemaal niet zoekend naar iets van James Bond maar vond deze best wel leuk, de verkoper was uit mijn omgeving en zo is alles begonnen, de microbe zat in het lichaam en heeft me tot op vandaag nog niet verlaten.
Vanaf die periode kocht ik vele leuke dingen die ik kon vinden op website's, rommelmarkten, etc maar begon ook te beseffen dat er zeer veel te vinden was en daarom een keuze moest maken tussen ... of vele dingen hebben zonder enige samenhang, of "specializeren" in bepaalde "items".

Uiteraard kocht ik, en nog steeds vele dingen maar de interesse gaat vooral uit naar de Speelkaarten, de Vinyl en de VHS sets.
Na verloop van tijd merkte ik dat ik heel wat merchendise bijeen begon te krijgen en daar stond ik dan, wat moet ik er mee doen. Alles in dozen laten was geen optie, op die manier kon ik niet genieten van de vele leuke dingen en kreeg ik mijn eerste viterine kast van een vriend die die niet meer gebruikte en dat leek me ideaal om mijn "kleine" verzameling uit te stallen, na wat meubels verschuiven vond ik de ideale plaats en was best trots om dagelijks voorbij die kast te wandelen en de dingen te bewonderen.
En toen kwam de Flipperkast, ondertussen had ik mijn weg al gevonden naar buitenlandse tweedehands website's en vond ik op een Franse website de Gottlieb Flipperkast uit 1980 in Rijsel, samen met een vriend deze gaan halen en wederom alle meubels moeten herschikken om deze te kunnen zetten, dit is uiteraard HET pronkstuk van mijn collectie maar de verzamel microbe werd steeds groter.

Ondertussen had ik al een redelijke 7" collectie maar ook hier weer het probleem, wat zie je er van als ze in dozen zitten en ben ik op zoek gegaan naar een betaalbare oplossing om deze in te kaderen, ondertusen hangen er meer dan 100 singels aan de muur, de VHS collectie blijft groeien
Ondertussen was ik lid geworden in 2014 van de Facebook groep "Collecting James Bond Toys and Memorabilia" opgericht door Peter Burt. Daar heb ik heel wat toffe mensen leren kennen van over de hele wereld en vooral veel merchendise gezien dat ik nog niet kende. Begin 2016 werd ik ook lid van "007 James Bond Collectors and Activities Belgium" dat later veranderd werd naar "Benelux", opgericht door onze betreurde Thierry Steuve ... In Februari 2016 maakte Thierry mij medebeheerder van deze groep en kwam het idee om eens samen te komen, het logo was ontworpen, de locatie was gevonden en in Maart 2016 was er dan de eerste "meeting" met een redelijke opkomst en vooral een leuke sfeer.
Het plotse afscheid van Thierry inspireerd me om ONZE groep verder uit te bouwen tot een leuk geheel waar wij kunnen genieten van alles wat met James Bond te maken heeft ... verzamelen ... elkaar ontmoeten ... info delen ... etc
 
Copyright 2021. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu